2008. sze 09.

Tömör professzor

írta: ogy
Tömör professzor

Nincs mit cifrázni a dolgon, szépen lassan haladok a futómű alkatrészekkel és a specialistáktól is sok kütyü megérkezett. :) Legjobban a galvanizált cuccoknak örültem, mert két bevásárlókosárnyi apróságot hagytam náluk és régóta várattak. Jó ötletnek bizonyult a féktárcsát és a kuplungszerkezetet galvanizáltatni, ellenben az ablaktörlő vázáról és az öntött centrifugál fedélről ez már nem mondható el. Előbbin elporladt a csonk fém része, ami főleg azért fájó, mert egy új Bakony szerkezet volt, utóbbi egyszerűen nem lett szép.:) Továbbiakban beszéljenek inkább a képek.:)

Következő projekt a trapézok fényezése volt. Megérkeztek a gyári első lengőkarjaim Lacitól, így mind az első, mind a hátsók mehettek a homokfúvóshoz, majd rozsdagátló alapozóval levédtem őket, hogy megelőzzem a felületi rozsdát. Éleket szépen legömbölyítettem multifunkciós kézi csiszolóval (:)), hogy a festék ne vékonyodjon el, majd a hátsókról levágtam azokat a részeket, amiket feleslegesnek tartottam. 1K filler, majd jöhet a szín.:):) Hallgattam Hollóra és ezúttal nem raktam hígítót a festékbe, hanem 2:1 arányú keverékkel dolgoztam és láss csodát csak egy helyen folyt meg, az is a rugó felfekvési felületénél. Szemét szinte nem is került a festékbe, viszont több helyen apró buborékok jöttek létre, amiket csiszolhatok és polírozhatok, hogy véletlenül se unatkozzak.:)

Más: Andi születésnapjának ürügyén voltunk Miskolcon és mentünk egy nagyobbacska karikát (Tokajig és vissza) azzal a busszal, ami a Keleti Találkozó programjából végül kimaradt. Az élmény leírhatatlan volt. Az már csak hab volt a tortán, amikor a rendőr hazafelé a sötétben kiintett minket, majd az OT-s rendszámot látva azonnal "tovább"-ot parancsolt.:) (Szerintünk román támadóbusznak véltek minket a sötétben.:))

Remélem érthető voltam.:)

 

Szólj hozzá